Igranje rokometa v občini Piran beleži 70-letno tradicijo, k ohranjanju in nadaljevanju katere je mnogo prispevalo prav naše športno društvo Rokometni klub Piran, ki združuje osnovnošolska in srednješolska dekleta ter študentke, ki s svojo mladostjo in odličnimi rezultati navdušujejo domače občinstvo.

Ponosni smo na naše dosedanje rezultate, ki so plod vztrajnega in srčnega dela tako naših mladih rokometašic kakor tudi strokovnega vodstva.

Naše poslanstvo je ustvarjati strokovno in celostno športno okolje, ki poleg kakovostnega rokometa spodbuja tudi šolsko izobraževanje in sproščeno druženje. Posebna pozornost je namenjena najmlajšim generacijam, saj se zavedamo, da se prihodnost uspešne ekipe gradi na aktivnem delu z mladimi igralkami in ustvarjanju svežega domačega kadra, ki bo zagotovil kontinuiteto dobrih rezultatov.

Vse ekipe tekmujejo v državnem prvenstvu, ki ga organizira Rokometna zveza Slovenije in na številnih neuradnih turnirjih po Sloveniji in v tujini. Tekmovanje je tekmovalno naravnano in se igra po ligaškem sistemu, prvenstvene tekme potekajo v obdobju od septembra do meseca maja (članice, mladinke, kadetinje, starejše deklice, mlajše deklice), izjema je najmlajša kategorija mlajših deklic, kjer se igra po turnirskem sistemu.

V Rokometnem klubu Piran smo prepričani, da bomo z dobro voljo, strokovnim pristopom in podporo lokalne skupnosti v prihodnje dosegali še boljše rezultate.

 Ali ste vedeli, da … :

RK Piran obeležuje 70 let igranja rokometa v občini Piran (2024).

• so piranske rokometašice in rokometaši v delovni brigadi Stanka Bloudka sami zgradili igrišča na stadionu v Piranu (1961).

• so za izgradnjo Športne dvorane Lucija najbolj zaslužni delavci RK Piran, ki so se neumorno borili, da je bila dvorana zgrajena (1993).

• da je RK Piran kot prvi rokometni klub na Obali vstopil v evropska tekmovanja (1998, San Sebastian, Španija).

•  je bil eden izmed prvih tečajev za vaditelja rokometa v Sloveniji izpeljan v Piranu (1958).

• da je v zadnjem obdobju iz rokometnih vrst izšlo kar deset športnih pedagogov.

• da je v svojih diplomskih nalogah obdelalo piranski rokomet kar šest diplomantov na Visoki šoli za telesno kulturo, na Fakulteti za šport, na Ekonomski Fakulteti in na Fakulteti za management.

• da iz rokometnih vrst izhaja številčna skupina pedagogov, vodstvenih delavcev iz vrtcev, šol itd.

• da so prav v rokometu v sredini 60. let uvedli honorar za trenerja, saj so do takrat športni pedagogi opravljali svoje delo brezplačno.

• da je bil prvi športnik, ki je sredi 70. let odšel na profesionalno delo v tujino, piranski rokometaš.

• da so prve profesionalne športnike imeli v začetku 90. let prav v rokometu.

 

Z NAMI SODELUJEJO: