OSLABLJENE PIRANČANKE ZMAGALE V DRŽAVNEM PRVENSTVU, V 1/4 FINALU POKALA SLOVENIJE PA IZGUBILE Z Ž.U.R.D. KOPER

Velja pohvaliti Piranske rokometašice, ki so v soboto, 14.03. v Kopru premagale sosede Ž.U.R.D. KOPER

Ž.U.R.D. KOPER : RK PIRAN 25:31 (13:14)

Piran: vratarke Kraja, Spahić in Tatić, Krajnc 18(4), Panger 5, Milakovič 4, Terčič 3, Unuk 1, Stojilkovič,  Medič, Levačič, Kovačič, Avsec in Šabič

Čeprav so nastopile brez kar treh igralk iz prve sedmerke (dlje časa sta poškodovani Hrnjićeva in Jagurdžija), ter še brez Mattice so dosegle pomembno zmago, ki jih uvršča na trenutno 4. mesto 12 članske 1.A državne rokometne lige.

Velja pohvalit prav vse igralke za borbenost, vratarko Krajo, ki je na trenutke branila zelo dobro, blestela pa je ostrostrelka, sedaj leva zunanja igralka LEA KRAJNC s kar NEVERJETNIMI 18 ZADETKI. Veliko le-teh je bilo doseženih iz 10 in več metrov! Zgrešila je le dva strela 18/20! Lea pa lahko igra med drugim tudi na položaju desne zunanje igralke.

Vsekakor bi si zaslužila vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, saj igra odlično že celo tekmovalno sezono, prav tako pa v reprezentanci manjka levih zunanjih “šuterk”. To je meddrugimi izjavil tudi urednik TV KOPER.

Prav tako pa bi si ne le po našem mnenju zaslužila ponovni vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije že kar nekaj let zelo kvalitetna, stabilna in naša kapetanka krožna napadalka Valentina Panger.

Vsekakor sodi spet ne le po našem mnenju med 2 najboljši krožni napadalki v Sloveniji seveda z zelo dobro igro v obeh smereh.

Tja seveda, če ni poškodovana vedno spada hitronoga in izkušena Manuela Hrnjić, ki igra na levem krilu. V klubu tudi na poziciji srednje zunanje igralke. Žal pa ni stalna članica Slovenske reprezentance zadnjih let.

Bomo videli kaj bo prinesel čas?

Brez zamere, ampak že dolgo razmišljamo o tej tematiki, sedaj jo le izražamo, saj si punce to res zaslužijo.

 

 

V sredo, 25.03.2015 pa so Pirančanke v Areni Bonifika morale priznat premoč ŽURDOVKAM.

1/4 finale Pokala Slovenije

Ž.U.R.D. KOPER : RK PIRAN 37:29 (20:16)

Piran: vratarke Kraja, Spahić in Tatić, Krajnc 9(3), Panger 2, Milakovič 5, Terčič 3, Unuk 6, Stojilkovič 4,  Medič, Levačič, Avsec in Šabič

Našim dekletom lahko le čestitamo, saj glede na  zelo slabo finančno situacijo v klubu in po poškodbah, ter boleznih cel prejšnji teden in drugih obveznostih niso odigrale kot znajo ne v obrambi in ne v napadu, bilo je tudi preveč tehničnih napak, tudi vratarki nista naredili svojega dela. Tu vsekakor ne iščemo izgovora. Ekipa Ž.U.R.D.A je bila boljša in zasluženo slavila. Čestitke

Vse so se trudile, da bi obrnile rezultat v svojo korist, vendar enostavno ni šlo.

Dekleta sporočamo vam, da ste pohvale vredna ekipa, tu mislimo tudi na poškodovani Hrnjićevo in Jagurdžijo, ki vedno spodbujata svoje soigralke!

LAHKO LE UPAMO NA BOLJŠE ČASE, ČEPRAV KAŽE SLABO, VENDAR UPANJE UMIRA ZADNJE, ZATO SE BOMO SKUPAJ BORILI DO KONCA.

VEDNO BOMO Z VAMI, GREMO NAPREJ V NOVE ZMAGE!!!

IZ SRCA SREČNO!