Prva tekma državnega prvenstva

Prva tekma državnega prvenstva je pred vrati

V soboto, 20. septembra 2014, se bodo rokometašice članske ekipe RK Piran prvič v tekmovalni sezoni 2014/15 predstavile domači publiki. Nasprotnik v 1. krogu 1.A državne rokometne lige za ženske bo ŽRK Celje Celjske mesnine.

Tekma bo na sporedu ob 19.00 v športni dvorani Lucija. Pirančanke so v prejšnji sezoni v 1.A ligi zasedle 7. mesto, Celjanke pa so si z odličnimi igrami v končnici priigrale končno 3. mesto v državi. Glede tega, da sta oba kluba pred začetkom tekoče sezone nekoliko prevetrila svoji ekipi na mestu srednje zunanje (Piran je zapustila Baričeva, Celje pa Jankovičeva, obe sta odšli v Krim), si lahko obetamo zanimivo tekmo. Imajo pa Pirančanke še neporavnane račune s Celjankami.

Spomnimo: edina tekma v pretekli sezoni se je odigrala prav tako v Luciji in končala z zmago Celja za 1 zadetek v izdihljajih srečanja, druge tekme v Celju pa sploh ni bilo. Povratna tekma bi se morala odigrati v začetku februarja 2014, v času, ko se je celotna država spopadala z žledom. Vodstvo RK Piran je skušalo tekmo zaradi izredno slabih vremenskih razmer prestaviti (tudi drugih tekem istega kroga se ni odigralo), vendar je slaba komunikacija med obema kluboma in Rokometno zvezo Slovenije privedla do nesporazuma. Celje in sodniki so na tekmo prišli, Piran pa ne, sledila je registracija tekme 10:0 brez boja v korist Celja in odvzem 1 točke Piranu.

Verjamemo, da se bo tokrat tekma odločila na igrišču. Tudi zaradi tega se obeta razburljivo in napeto srečanje med dvema dobrima ekipama, ki odprto napadata zgornjo polovico lestvice državnega prvenstva. Vabljeni vsi ljubitelji rokometa!