STAREJŠE DEKLICE 2004 OSVOJILE 4. MESTO V SLOVENIJI

 Z zadnjo prvenstveno tekmo končnice od 1.-6. mesta v sredo, 15.5.2019 so tekmovalno sezono 2018/2019 zaključile tudi starejše deklice A, dekleta letnik 2004 in mlajše. V dvorani Galjevica so bile podprvakinje Krimovke boljše za dva gola.

RK Krim Mercator : RK Piran 27:25 (15:10)

Strelke za RK Piran: Kantar Božič 3 (1), Rajh S. 4, Pečar 1, Lončar 6, Bažec 11 (2).

Tako so Pirančanke letnika 2004 in mlajše osvojile končno 4. mesto v Sloveniji, kar je odličen uspeh. Odličen oziroma izjemen uspeh glede na vse težave, ki so se vlekle od samega začetka letošnje tekmovalne sezone in ki so značilne za to starostno obdobje, so punce zdržale in s kolektivnim duhom premostile te prepreke, kar jih je pripeljalo do 4. mesta v Sloveniji. Cilj je bil uvrstitev v končnico od 1.-6. mesta v Sloveniji, kar jim je tudi uspelo. Lanskoletnega 3. mesta niso uspele zadržati, vendar je jedro ekipe dokazalo, kaj pomeni ljubezen do rokometa.

Nenazadnje in ponosni smo, da sta bili dve Pirančanki uvrščeni v reprezentanco Slovenije letnik 2004 in mlajše v ožji krog med 16, to sta: Iris Bažec in Nika Vuk, s katero sta nastopali na mednarodnem velikonočnem turnirju koper Cup 2019. Pred tem sta se udeležili več reprezentančnih akcij.

Na RZS kamp 2019 za letnike 2004/2005, ki bo potekal letos avgusta v Izoli, pa so povabljene štiri Pirančanke: Iris Bažec, Nika Vuk, Kristina Gortan in Tina Rajh.

Nove rokometne izkušnje, nova rokometna znanja, borba za vsako žogo, medsebojno zaupanje, lojalnost ekipi in pošten odnos do kluba so vrednote, ki so jih do sedaj pridobile in ki jih bodo krvavo potrebovale v svoji nadaljnji rokometni karieri.

S tekmovalno sezono 2018/2019 so punce ekipe letnika 2004 zaključile obdobje otroškega rokometa. Junija 2019 punce začenjajo obdobje rokometa v pravem pomenu besede, obdobje »normalnega« rokometa, vstopajo v ženski rokomet, kjer je simbol žoga velikosti št. 2 in smola J Začetek je v kategoriji kadetinj, sledijo mladinke in nato članice, kar je klubski dolgoročni cilj. Klubski smoter pa je sestava zdrave članske ekipe, ki bo zastopala barve Rokometnega kluba Piran. Osnovni cilj je jedro iz domačih igralk in uveljavljanje produktov iz piranske rokometne šole. Sicer velik in drzen cilj upoštevajoč dejstvo, da je Občina Piran velika na rokometnem zemljevidu, vendar majhna na zemljevidu slovenskih mest, kar posledično vpliva na dosego številčnosti potrebne za igranje rokometa. To pride do izraza v konkurenci z  večjimi mesti, zato bo potrebno številčnost oziroma maso nadomestiti s kakovostjo, ki nikoli ni bila vprašljiva.

15.5.2019 krim vs piran sda 4.mesto

 

 

 

 

 

 

 

 

reprezentantki rk piran iris bažec in nika vuk_koper cup april 2019 - kopija