Praznovanje 60. obletnice kluba

rk_piran_stara_mala

Ja, že 60. let. V soboto 7.junija 2014 je Rokometni klub Piran praznoval 60. obletnico igranja rokometa. Na slavje so se dobro pripravili, poleg tekem veterank, članic in mlajših selekcij, so namreč pripravili tudi spretnostna tekmovanja, fotografsko razstavo, licitacijo dresa, seveda pa ni manjkala niti pogostitev za vse udeležene.

Del slavja so bile tudi mladinske reprezentantke, ki so se v petek pomerile proti piranskim članicam, ki so v letošnji sezoni dosegle 6. mesto. Domačinke so tekmo bolje začele, saj so hitro povedle z 2:0. Mladinke so se po začetni tremi zbrale in hitro povedle z 2:3 in vodstva niso več spustila iz rok. Amina Jagurdžija inNevenka Milakovič sta opravljali dvojno delo. Amina je prvi polčas začela v dresu Pirana, Nevenka pa v reprezentančnem. V drugem polčasu sta vlogi zamenjali.

Mladinke so tekmo ob koncu dobile z rezultatom 35:40. Seveda so priložnost za igro dobile vse igralke, še posebej pa nas lahko veseli dejstvo, da sta se na igrišče vrnili tudi poškodovani Dominika Mrmolja in Pia Ugrin. Tekmo je z začetnim metom odprl župan mestne občine Piran, Peter Bossman. Sodila sta Nenad Krstič in Peter Ljubič, tudi sodniška imena so tako bila na nivoju visoke obletnice obalnega kluba.