Prvi trening

zacetekPrvi trening članske ekipe RK Piran v novi sezoni.

V ponedeljek, 4. avgusta 2014, se je članska ekipa RK Piran, prvič zbrala na treningu v novi sezoni 2014/15. Največja sprememba je odhod nosilke igre Polone Barič v RK Krim Mercator, pojavili pa so se tudi novi in seveda stari obrazi. Tudi mlajše kategorije začenjajo v avgustu in septembru.

Članska ekipa RK Piran se je zbrala prvič v tekmovalni sezoni 2014/15 na nogometnem igrišču pri piranskem obzidju. Trenerka Dalija Erceg je pozdravila nepopolno člansko ekipo, saj je nekaj igralk izostalo zaradi dopustov in službe, tako da je bilo prisotnih 12 igralk. Po uvodnih besedah in predstavitvi ciljev v sezoni je sledil uvodni trening. Članice bodo kondicijsko pripravo na štadijonu višale predvidoma 2 tedna, potem jih čakajo treningi v športni dvorani.

Ekipa je doživela kar nekaj sprememb. Odšle so Polona Barič (RK Krim Mercator) in Yvonne Petek (TSG Ober-Eschbach, Nemčija), Sara Tutnjič, Andreja Kovačič in Marina Katič  pa so zaključile svojo rokometno pot. Prišle so Ana Terčič (ŽRK Mlinotest Ajdovščina, krožna napadalka), Martina Medič (RK Burja Škofije, leva in desna zunanja) in Nika Vivoda (ŽRK Izola, desna zunanja), po krajši odsotnosti pa sta se vrnili še Manuela Hrnjić (poškodba, levo krilo) in Nikol Stojanovič (vrnitev iz posoje, srednja zunanja).

»Polona in Yvonne sta dobili boljši ponudbi in jima želimo vso srečo na njihovi bodoči športni poti. Kljub temu smo ekipo lepo popolnili na drugih igralnih mestih in lahko rečem, da smo konkurenčni. Manjka nam še ena vratarka, ampak naši cilji ostajajo visoki«, je povedala trenerka Ercegova po treningu. Kot kaže so glavna piranska orožja v letošnji sezoni kapetanka in občasna članska reprezentantka Valentina Panger, njena soigralka Manuela Hrnjić, mladinski reprezentantki Nevenka Milakovič in Amina Jagurdžija, občasna mladinska reprezentantka Adelina Kraja in bivša kadetska ter mladinska reprezentantka Lea Krajnc.

Mlajše kategorije začnejo 16. avgusta 2014 (starejše deklice), 20. avgusta 2014 (mlajše deklice A in B), 23. avgusta 2014 (mini rokomet) in 1. septembra 2014 (cici rokomet). Rokometna šola za vse, ki bi radi spoznali rokomet na svojih šolah, se začne po 15. septembru 2014. Vabljeni v našo družbo na igrišču ali na tribuni.